Vacature in het kort

Is klantcontact helemaal jouw ding en wil je kunnen doorgroeien? Wij zijn CTS IT en we hebben het druk. Dus we willen uitbreiden met een support engineer. Eentje die de klant op de eerste plaats zet en bruist van de service. Want dat willen onze klanten en dat willen wij zelf ook. We zijn 25 (wo)man sterk, ambitieus en succesvol. Net als jij.

SOLLICITEREN
Over CTS

Connect. Treasure. Simplify. Hoe ingewikkeld wil je het hebben? Wij houden van IT en wij houden van mensen. Dat is het fundament van onze werkwijze. Wij hebben geen klanten, wij hebben partners. Wij brengen mensen, bedrijven en IT bij elkaar. Vraagstukken brengen wij terug tot de kern en wij maken niets ingewikkelder dan nodig. We bieden het bedrijfsleven slimme en persoonlijk IT-toepassingen die het werken en het leven leuker en succesvoller maken. Verbinden, koesteren en vereenvoudigen. Voor het werk en voor het leven. Dat is onze missie. We werken voor partners met 25-300 werkplekken; landelijk, met een focus op midden- en west Nederland en gebruiken overwegend producten en diensten van Microsoft, Cisco en HP.

Onze visie

Groots en geruisloos! Dat is de impact van IT op onze samenleving. IT dringt stilletjes door van werk naar privéleven. We zijn ervan overtuigd dat IT het kloppend hart blijft en een doorslaggevende rol speelt bij alle vraagstukken van vandaag en morgen. Altijd en overal volledige vrijheid om te werken en te leven. Dat hoort daarbij. Met IT die onzichtbaar aanwezig is en grootse resultaten mogelijk maakt. Want wij staan voor kantoorautomatisering, die het werken en daarmee ook het leven van onze partners en haar medewerkers leuker en succesvoller maakt. Groots en geruisloos dragen wij daaraan bij. Dat is onze visie.

Bij CTS is werk genoeg!

Je maakt deel uit van onze servicedesk. Daar vang je in een team de eerste (telefonische) vragen van klanten op. Zij melden storingen, geven wijzigingsverzoeken door en vragen informatie. Je vaste standplaats is ons kantoor in Ede, en als het écht nodig is zetten we je ook in op klantlocatie. Daar assisteer je dan project engineers of servicedesk personeel.

Dit bieden wij

  • Een net salaris en een goed pensioen
  • Een notebook en een vergoeding voor een smartphone
  • Een persoonlijk opleidingsplan
  • Korting op een fitnessabonnement

Jouw profiel

  • Enige ervaring met het werken op een IT Servicedesk
  • Microsoft MCSA of daarmee bezig
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • Ongedwongen, humorvol, collegiaal en op ontwikkeling gericht

Voel je al een match? Laat maar zien dan!
Mail je CV en motivatie naar de afdeling personeelszaken. pz@cts-it.nl

Acquisitie graag een andere keer. We zoeken nu een echte collega, geen interimmer.

sollicteren